Tilbake
(Te)skjemetode 
Forklaring på hvordan glasurene blir blandet
Jeg opplever at det er tre hoved- utfordringer i det å blande glasur-prøver:
Disse utfordringene er prøvd løst ved å tørr-blande kun prøvene som er utgangspunktet for de andre. Resten av prøvene blir blandet vått i vått. Våte blandinger støver ikke, derfor reduseres helserisikoen. Her er det viktig å vaske før det som søles tørker. Når tørrstoffene blandes er det viktig å bruke støvmaske og å jobbe i et rom med liten annen aktivitet, slik at støv ikke virvles unødvendig opp i rommet. Der det er mulig bør avsug brukes. I F3-Leire klassen på HiT har vi pga. HMS problematikk sluttet å bruke giftige stoffer.
 

Ved å bruke antall teskjeer eller skjeer til å blande prøvene, går tidsforbruket drastisk ned.  Etter å ha forsøkt dette i klasser flere år nå, viser det også at nøyaktigheten er stor. Vannmengde i hovedprøvene skal være lik i forhold til mengde og konsistensen bør ikke være for ulik. Da blir mengde glasurstoff i hver (te)skje fra hvert utgangspunkt hele tiden mest mulig lik.

  • Helseskadelig støv
  • Høyt tidsforbruk
  • Unøyaktighet
            Det å blande glasurer vått i vått medfører mindre helserisiko. Flere kan derfor være til stede fordi det kreves noe mindre påpasselighet. Passer til undervisning.
Trond Fredriksen